Hoe vindt u de perfecte jacuzzi voor uw huis?

By | July 14, 2022

Jacuzzi in huis
 

Als u ooit in een jacuzzi hebt gezeten, weet u waartoe ze in staat zijn. Stoomend heet water, zachte bubbels en het geluid van stromend water – als het goed werkt tenminste. Voor wie nog nooit in een jacuzzi in huis heeft gezeten, leggen we het uit: Ze zijn ontworpen om u te ontspannen door het water zachtjes te verwarmen. En hoewel de meeste modellen vrij standaard zijn, is er één aspect dat sommige beter maakt dan andere – de jets. Als uw huis geen toegang heeft tot een natuurlijke bron of een nabijgelegen beek, kunt u misschien niet genieten van een traditionele jacuzzi. Gelukkig zijn er enkele goede alternatieven die u evenveel ontspanning en genot bezorgen zonder dat al dat vervelende natuurmateriaal af en toe tussen u en uw spadag komt. Hier is alles wat u moet weten om de beste spa voor thuis te vinden.

Wat is een jacuzzi?

Een zwembad met een apart, tropisch uitziend hydrotherapiesysteem. Het systeem is meestal ingebouwd in de zijwand van het zwembad, en heeft een liner gevuld met water. Alles van een bubbelbad tot een zwembad is een hydrotherapiesysteem, maar het woord "jacuzzi" is specifiek synoniem voor hydrotherapiesystemen.

Het hydrotherapiesysteem in een jacuzzi is gevuld met water dat wordt verwarmd en gekoeld met een circulatiepomp en een thermostaat. U kunt de temperatuur van het water verhogen of verlagen door het type filter dat u hebt of de hoeveelheid water die u in het systeem hebt. Het filtersysteem verwijdert deeltjes, heeft antibacteriële eigenschappen en zuivert het water.

De drie soorten spa's

Retrofit – Als u een zwembad hebt dat minstens 10 voet diep is en minstens 1 voet vrije ruimte rondom heeft, kunt u van uw bestaande ingegraven (of ingegraven) zwembad een hydrotherapiesysteem maken. Het beste deel? Als u een hot tub heeft, kunt u er ook een hydrotherapiesysteem van maken – op dezelfde manier!

Natuurlijk – De meeste spa's zijn van het natuurlijke type, vaak hydrotherapie genoemd. Het zijn meestal grote ronde systemen die gevuld zijn met mooi, natuurlijk water.

Zwembad – Als uw huis geen afgelegen, natuurlijke bron of beek heeft, kunt u toch genieten van de ontspannende sensatie van een jacuzzi. Sommige fabrikanten maken modellen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in een zwembad.t.

Conclusie

Spa's kunnen ontspannend en therapeutisch zijn, vooral om pijnlijke spieren te ontspannen na een lange werkdag of een stressvolle week op school. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen met angststoornissen omdat het hen in staat stelt te vertragen en te ontspannen. Als u de ruimte hebt, kunt u overwegen te investeren in een hydrotherapie spa. Hydrotherapie spa's zijn iets duurder dan bubbelbaden of zwembaden, maar ze zijn het waard als ze je een plek geven om te ontspannen. Als je niet de ruimte of het budget hebt voor een hydrotherapie spa, kun je nog steeds een jacuzzi toevoegen aan je achtertuin. Met een bubbelbad of een natuurlijke jacuzzi kunt u genieten van de ontspanningsvoordelen, zelfs als uw waterbron niet natuurlijk is.